Ik studeerde Nederlands Recht aan de Rijks Universiteit te Groningen en ben sinds 1977 advocaat. Eerst in Groningen en vanaf 1987 als partner van Machiels Advocaten te Drachten. Sinds oktober 2015 ben ik werkzaam als advocaat vanuit mijn eenmanszaak.

Ik heb mijzelf met name gespecialiseerd op het gebied van het arbeidsrecht en ik geef regelmatig lezingen op dit gebied.
Daarnaast ben ik werkzaam in het burenrecht. Niet alleen als belangenbehartiger van cliënten maar ook als bindend adviseur. 

Ik heb een ruime ervaring in het kader van het incasseren van geldvorderingen. Daarbij kan een voorafgaand beslag heel effectief zijn. Ook ben ik werkzaam op het gebied van non-conformiteitsgeschillen bij koop- en verkoop van onroerend goed.

  • Docent burgerlijk procesrecht NOVA (Nederlandse Orde van Advocaten).
  • Lid Nederlandse Orde van Advocaten
  • Lid Vereniging Noordelijke Arbeidsrecht Advocaten (VNAA)

Ik ben werkzaam in het Arrondissement Noord-Nederland. Daaronder vallen de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Mijn plaats van vestiging is Leek en ben voornamelijk werkzaam in de gemeente Westerkwartier (o.a. Marum, Leek, Tolbert, Zuidhorn, Zevenhuizen, Grootegast,etc.)

De afloop van een zaak is niet altijd zeker. Ik geef op een weloverwogen wijze sturing aan de afwikkeling van geschillen. 

Mijn motto is: Een strijdbijl is gemakkelijker opgepakt dan begraven